Makaron smażony po kantońsku

Cześć! Ruszamy z nowym projektem kulinarnym, którego głównym celem jest promocja zdrowego trybu życia. Koniec z nudą, koniec z niedzielnym obiadkiem ze schabowym w roli głównej. Czas na zmiany. Czas na rewolucje na talerzu! Dzięki wspólnej podróży przez świat pełen smaku i wyjątkowego aromatu najbardziej orientalnych przypraw zrozumiesz w jak subtelny sposób możesz pieścić swoje podniebienie. Pozwól się porwać w wir kuchni gdzie tradycja spotyka się nowoczesnością, gdzie przy zastosowaniu naczyń trzeciej generacji Eco Vital możliwym staje się niemożliwe. Poznaj smak jutra. 

Zaczynamy od kuchni azjatyckiej rodem z portowego Kantonu, skąd w świat wyruszały pierwsze dostawy narkotycznego opium. Makaron smażony po kantońsku, to doskonałe połączenie delikatnej natury kurczaka z agresywnym smakiem smażonego makaronu. 

Eco Vital Opinie

Składniki (porcja dla 2 osób):
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 200 g makaronu
  • 250 g kapusty pekińskiej
  • 2 średnie pory
  • 5 pieczarek
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 łyżki rosołu
  • 6 łyżek oleju
  • 3 łyżki wody
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Mięso, marchewkę, kapustę i pieczarki pokroić na drobne kawałki. Rozgrzać patelnię, dodać olej, zmniejszyć ilość energii, włożyć, makaron i smażyć około 3 minut, aż spód stanie się chrupiący. Odwrócić, smażyć z drugiej strony i przełożyć na talerz. Smalec rozgrzać na patelni, dodać por i mięso, mieszać i smażyć około 10 sekund. Dodać sos sojowy, marchewkę, grzyby i pieprz, wciąż mieszając, smażyć 1 minutę, cały czas mieszając, a następnie dodać mięso z innymi składnikami. Smażyć jeszcze około 30 sekund. Rosół, olej i cukier dodać na patelnię i smażyć 15 sekund. Całość ułożyć na gorącym makaronie i podać. 


0 komentarze: